KEGYELET

Kegyelet, koszorúk, sírcsokrok

TEMETÉSEKRE, MINDENSZENTEKRE

Búcsúzni nehéz és fájdalmas. Mi segítünk Önnek abban, hogy a nehéz órákban gyászára koncentrálhasson és méltón vehessen búcsút a szeretett személytől.

 

Az alábbi megoldások állnak rendelkezésére:

  • Görög koszorú: Fekvő típusú koszorú, ezért a virágok minden oldalról jól láthatóak. A dombkoszorúval ellentétben az alap itt nincs „telibe” kötve, vagyis a közepe üres. Átmérője 70-100 cm. A virágok számát nagymértékben befolyásolja a választott elrendezési forma. Akár már 8-10 szálból egy elegáns koszorút köttetni, de ha a koszorú testet körbe szeretnénk rakni, akkor min. 30-40 szál virágra lesz szükség. Kimondottan elegáns, különleges típus.
  • Dombkoszorú: Általában 60-80 cm átmérőjű fekvő koszorú, fenyőalap váza drótalap. Minimálisan 15-20 szál virág kell az elkészítéséhez, de a kisebb fejű virágokból 25-30 szál is lehet a kezdő mennyiség. A virágok minden oldalról jól láthatóak.
  • Álló koszorú: Legmagasabbnak tűnő, leglátványosabb. Egy átlagos álló koszorú átmérője kb. 100 cm, minimális virág igénye 20-25 szál, a maximum pedig a képzelet határa…
  • Sírcsokor: Megemlékezéseken, a kegyelet kifejezésére a távolabbi hozzátartozók, rokonok, barátok, sírcsokorral is méltóan kifejezhetik a részvétüket a családnak. A sírcsokor mindenféle váz nélkül, fenyő alapra készül. Igény szerint 5-15 szál virág szükséges és elégséges az elkészítéséhez.
  • Koporsódíszek: Koporsós temetéseknél gyakori igény, hogy a koporsó tetejére virágdísz kerüljön. Ez a készítmény váz nélkül, fenyő alappal, vagy tálcára, – tűzőhabbal – készül. A virágok mennyisége az 5-10 száltól akár a 120-150 szálig is elmehet. Igény szerint szalagot is lehet rá tenni.
  • Állványos ravataldíszek: Ezek a készítmények elsősorban arra hivatottak, hogy a ravatalozó termek komor, és sokszor nyomasztó hangulatát oldja egy kissé, és szolid eleganciájával emelje a színvonalát szeretteink végső búcsúztatásánál. Templomba, temetőbe is mutatós.

Búcsú

Ízelítő munkáinkból